Na túto pomocníčku do modernej kuchyne určite nedáte dopustiť. Šetrí vodu, čas, ruky a občas aj nervy, keď sa nikomu z rodiny nechce umyť špinavý riad.
Každý pozná malé triky, ako ju čo najlepšie naložiť a ovládať. Tak prečo sa o ne nepodeliť?
1. Najlepší spôsob nakladania je postupovať vždy smerom odzadu dopredu. Inými slovami, úplne vysunúť odkladaciu mriežku a začať od najzadnejšej časti, aby vám postupne nič neprekážalo.
2. Horný kôš sa používa na uloženie menšieho riadu, pohárov, hrnčekov a váz, pretože mriežky sú tu hustejšie a je tu menej miesta. Sem sa oplatí dať aj krehké kúsky, pretože vďaka úzkemu priestoru je menšia šanca, že sa pohnú alebo rozbijú.
3. Veľké taniere, panvice a hrnce ukladajte vždy na spodok, pomôžete tak čo najrovnomernejšej distribúcii vody. Pokračovanie na ďalšej strane.