Fazuľa sa v jedálničku Slovákov objavuje pomerne často. Dobrou správou je, že okrem skvelej chuti poskytuje aj ochranu pred mnohými chorobami.
Fotogaléria
Ak zaradíte do svojho jedálnička fazuľu a ustojíte pár dní diskomfortu v podobe nadúvania, telo si zvykne a nepríjemné pocity čoskoro vymiznú.
Prečo by ste to mali vyskúšať:
* Vláknina obsiahnutá vo fazuli bráni premene žlčových kyselín na rakovinotvorné látky a skracuje čas trávenia, čím sa obmedzuje kontakt karcinogénnych látok so sliznicou hrubého čreva.
* Obľúbená strukovina priam zázračne na seba viaže škodliviny, ktorých sa následne telo zbaví na toalete.
* Predstavuje zdroj obživy pre probiotické baktérie a podporuje ich rozmnožovanie. Ak predsa nejaké karcinogény v čreve zostali, tieto baktérie si s nimi hravo poradia. Pokračovanie na ďalšej strane.