Jeseň a tekvica sa k sebe hodia v tuhej aj tekutej forme. Po koláčoch a polievke aj v príjemnej kávovej forme. Domáca príprava je ľahká a ani veľa nestojí.
Fotogaléria
Sychravé počasie si vyžaduje väčší denný príjem teplých nápojov. Možno z tohto obdobia poznáte z kaviarní za hranicami tzv. „pumpkin spice latte“. Šikovné gazdinky si ho vedia pripraviť aj v domácich podmienkach.
Tekvicové pyré
Umytú, vydlabanú a na malé kocky nakrájanú hokkaido tekvicu uvarte. Mäkkú dužinu ešte teplú rozmixujte / roztlačte vidličkou na kašu. Hneď nespotrebované pyré viete po vychladnutí pohodlne zamraziť na neskôr, alebo pridaním ostatných ingrediencií z neho dovaríte krémovú polievku.
Domáce tekvicové korenie
(viete ho nahradiť bežným perníkovým korením)
2 PL mletej škorice
2 ČL mletého zázvoru
1 ČL mletých klinčekov
1 ČL mletého muškátového orieška
Postup nájdete na ďalšej strane.