Chcete sa na jeseň chutne zahriať? Vyskúšajte RECEPT na najlepšie tekvicové latté!

Jeseň a tekvica sa k sebe hodia v tuhej aj tekutej forme. Po koláčoch a polievke aj v príjemnej kávovej forme. Domáca príprava je ľahká ...

Jeseň a tekvica sa k sebe hodia v tuhej aj tekutej forme. Po koláčoch a polievke aj v príjemnej kávovej forme. Domáca príprava je ľahká a ani veľa nestojí.

Fotogaléria

Sychravé počasie si vyžaduje väčší denný príjem teplých nápojov. Možno z tohto obdobia poznáte z kaviarní za hranicami tzv. „pumpkin spice latte“. Šikovné gazdinky si ho vedia pripraviť aj v domácich podmienkach.

Tekvicové pyré

Umytú, vydlabanú a na malé kocky nakrájanú hokkaido tekvicu uvarte. Mäkkú dužinu ešte teplú rozmixujte / roztlačte vidličkou na kašu. Hneď nespotrebované pyré viete po vychladnutí pohodlne zamraziť na neskôr, alebo pridaním ostatných ingrediencií z neho dovaríte krémovú polievku.

Banánový chlebík sa určite stane základom vašej domácnosti, ak ním ešte nie je!
Pripravte si lahodný banánový chlieb za pár minút: Deti ho milujú! Zobraziť článok

Domáce tekvicové korenie
(viete ho nahradiť bežným perníkovým korením)

2 PL mletej škorice
2 ČL mletého zázvoru
1 ČL mletých klinčekov
1 ČL mletého muškátového orieška

Postup nájdete na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});