Tvrdo doplatila na lekárovu chybu: Monika s pokročilou rakovinou vyrozprávala svoj príbeh, budete krútiť hlavami

Snažila som sa žiť zdravo, športovala som, otužovala a až do minulého roka som sa cítila veľmi dobre. Moniku do pokročilého štádia rakoviny ...
  • Galéria5
  • Zdroj: Facebook / Monika Nováková

"Snažila som sa žiť zdravo, športovala som, otužovala a až do minulého roka som sa cítila veľmi dobre." Moniku do pokročilého štádia rakoviny krčka maternice dostala nedôsledná práca lekára. Dnes vyzýva všetky ženy, aby od svojho gynekológa chceli viac, aby sa viac pýtali, aby si spoločne prechádzali všetky výsledky, riadok po riadku. A aby sa dali zaočkovať proti HPV!

Fotogaléria

Prácu lekárov neznevažuje, veď vďaka tým zodpovedným je ešte stále nažive. Gynekológ, ktorý ju dostal až sem, si však podľa Moniky naďalej žije svoj spokojný život.

"A ja? Zmietam sa v strachu, bolesti, beznádeji. Nie som schopná pracovať, živorím z nemocenských dávok. Už to finančne nezvládam. NIkdy som nemala ľahký život, ale kým som mala zdravie, mala som všetko," uvádza na sociálnej sieti spolu so svojím najväčším želaním: "Chcem byť v rámci možností zdravá a znova ísť na moje milované hory. Aj s mojím vytúženým vnúčatkom."

Ťažko chorá Monika prosí o finančnú pomoc:

4 dôležité info o HPV:
1. Rakovine krčka maternice je možné predísť.
2. Očkujte teenagerov proti HPV u pediatra.
3. Absolvujte gynekologický skríning. Opýtajte sa svojho gynekológa na nové možnosti HPV diagnostiky.
4. Na očkovanie nikdy nie je neskoro. Ani pre zrelé ženy, ani pre tie, ktoré už HPV prekonali.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});