"S dedkom ste už spolu..." Kráľovské vnúčatá sa lúčia so svojou milovanou babičkou

Smútok, ktorý nasledoval po smrti kráľovnej Alžbety II., vyvrcholí štátnym pohrebom vo Westminsterskom opátstve v Londýne.

Smútok, ktorý nasledoval po smrti kráľovnej Alžbety II., vyvrcholí štátnym pohrebom vo Westminsterskom opátstve v Londýne.

Fotogaléria

Hlboký smútok kráľovniných vnučiek vystriedala úľava, keď v závere svojho oficiálneho vyhlásenia uviedli: "Sme šťastné, že ste s dedkom opäť spolu. Zbohom, drahá babička, bolo nám cťou byť vašimi vnučkami a sme na vás veľmi hrdé!" 

Kráľovná Alžbeta II. mala o svojom pohrebe jasnú predstavu: Toto je jedno z jej posledných želaní Zobraziť článok

Pondelňajší pohreb kráľovnej bude "najväčšou policajnou akciou", akú kedy londýnska polícia podnikla, informoval zástupca námestníka komisára v piatok počas brífingu. 

Na bohoslužbe v opátstve sa majú zúčastniť stovky zahraničných hostí, pričom vzácne pozvanie na slávnostnú recepciu organizovanú novým kráľom Karolom III. obdržala aj naša hlava štátu, Zuzana Čaputová. 

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu, princ Harry a Meghan, dostali pozvanie omylom, uviedol zdroj pre CNN. Kráľove kroky mali sprevádzať iba pracujúci členovia kráľovskej rodiny. Zdroj ďalej uviedol, že "došlo k chybe v administratíve" - pár nebol z recepcie "vyradený", ako informovali niektoré médiá. Sussexovci zmätočné informácie nekomentovali.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});