Jedlo je v dnešnej dobe podstatnou položkou rozpočtu. Prudko nahor vyleteli ceny energií, palív, bývania... slovom všetkého. Riešenie? Šetriť, kde sa dá.
Fotogaléria
Pripravené balenia
Stihnete spotrebovať kilo cibule alebo kilo chleba skôr ako sa pokazia? Ak nie, kupujte na kusy, ktoré zvládate zjesť či zapracovať do receptu. Polovicu chleba napríklad môžete odložiť rovno do chladničky, kde podlieha stvrdnutiu / splesniveniu neskôr ako v chlebníku pri izbovej teplote.
Nezatracujte mrazené
Takéto ovocie, zelenina a ryby sú často lacnejšie ako čerstvé a vydržia oveľa dlhšie. Ľudia si často myslia, že tieto potraviny nie sú také kvalitné, ale zelenina a ovocie sa zmrazujú hneď po zbere, takže sú v skutočnosti čerstvejšie.
Zábava a šetrenie v jednom. Jahody? Dobre sa najedzte, urobte z nich koláč a zvyšok zamrazte. V zime ako by ste našli. Ak máte kde uskladniť povedzme viac zemiakov či jabĺk, tak pri samozbere si plodiny odkúpite od družstva či gazdu za solídnu cenu na kilo.