Hollywoodska hviezda Ava Gardner: Koľkokrát išla na potrat kvôli filmovým zmluvám?

Koľko herečiek si môže povedať, že ich kariéra trvala pol storočia? Ona to dokázala. Stala sa jednou z popredných hollywoodskych hviezd, ...

Koľko herečiek si môže povedať, že ich kariéra trvala pol storočia? Ona to dokázala. Stala sa jednou z popredných hollywoodskych hviezd, a právom ju zaradili aj medzi najkrajšie ženy svojej doby.

Fotogaléria

Prvýkrát sa objavila v celovečernom filme ako chodkyňa v snímke We Were Dancing (1942). Po niekoľkých drobných filmových úlohách sa dostala do popredia v produkcii Marka Hellingera v noir filme The Killers (1946), kde po boku Burta Lancastera stvárnila femme fatale Kitty Collinsovú. To bol potrebný prielom po ktorom za začali hrnúť zaujímavé ponuky.  Do konca života nakrútila takmer sedemdesiat filmov.

Celkovo získala sedem prestížnych filmových cien v kategórii Najlepšia herečka alebo Najlepšia zahraničná herečka. Za film Mogambo dokonca získala nomináciu na Oscara. Zahrala si po boku slávnych mužských hviezd, akými v tých časoch boli Clark Gable, Burt Lancaster alebo Humphrey Bogart.

Zahviezdila vo filmoch ako Na brehu (On The Beach), Noc s leguánom (The Night On The Iguana). Bosonohá komtesa (The Barefoot Contessa) či Prestupná stanica Bhowani (Bhowani Junction).

Nemenej zaujímavý mala aj súkromný život. Stihla sa trikrát vydať. Svoje prvé áno povedala hercovi a komikovi Mickey Rooneymu (1942 – 1943), druhé vyslovila hercovi, spisovateľovi a muzikantovi Artie Shawovi (1945 – 1946) a tretím manželom bol herec a spevák Frank Sinatra (od 1951 – 1957).

Práve Franka označila za svoju životnú lásku, s ktorou síce dvakrát otehotnela, ale bola nútená kvôli striktnej zmluve filmovej spoločnosti ísť na potraty. Hoci vyrastala v mnohodetnej rodine, tak osud jej nedovolili mať vlastné.

Za dobrých priateľov mala nemenej zvučné mená, patril k nim podnikateľ a letec Howard Hughes či spisovateľ Ernest Hemingway. Viac ako len priateľmi bola s toreádorom Luisom Miguelom Dominguínom a hercom Benjaminom Tatarom. Stále platí, že krásne ženy neostávajú dlho samé.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});