Martin Scorsese dojíma vyjadrením o zosnulom Liottovi: Absolútne ma ohromil, bol jedinečný!

Herca Raya Liottu, známeho pre úlohy drsných chlapíkov vo filmoch „Divoký víkend“ a „Mafiáni“, našli mŕtveho 26. mája. Mal 67 rokov.

Herca Raya Liottu, známeho pre úlohy drsných chlapíkov vo filmoch „Divoký víkend“ a „Mafiáni“, našli mŕtveho 26. mája. Mal 67 rokov.

Fotogaléria

Liotta zomrel v spánku počas pobytu v Dominikánskej republike, kde natáčal film Dangerous Waters, uvádza Rolling Stone.

Svoju viac než 40-ročnú kariéru zameral na stvárnenie postáv z kriminálneho podsvetia. Prvý úspech prišiel v roku 1986, kedy sa spolu s Melanie Griffith blysol v temnej komédii z roku 1986 Divoký víkend. Rayov bravúrny herecký výkon viedol až k nominácii na Zlatý glóbus.

Koncom 80. rokov to s ním "riskol" slávny režisér Martin Scorsese, keď ho obsadil do veľkolepej snímky Mafiáni. Liotta si zahral Henryho Hilla, írsko-talianskeho chuligána, ktorého ambíciou bolo stať sa členom newyorskej mafie. „Pokiaľ si pamätám,“ hovorí na začiatku filmu, „vždy som chcel byť gangstrom. Byť gangstrom bolo pre mňa lepšie ako byť prezidentom Spojených štátov. 

Zomrel Andy Fletcher, zakladajúci člen legendárnej skupiny Depeche Mode
"Srdce mám dotrhané," celebrity reagujú na nečakanú smrť Andyho Fletchera Zobraziť článok

Film, ktorý mapoval vzostup a pád hlavnej postavy od pouličného kádra až po paranoidného kriminálnika, vzkriesil mafiánsky žáner a stal sa klasikou. Získal 6 nominácií na Oscara a jedného aj dostal.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});