Martin Scorsese dojíma vyjadrením o zosnulom Liottovi: Absolútne ma ohromil, bol jedinečný!

Herca Raya Liottu, známeho pre úlohy drsných chlapíkov vo filmoch „Divoký víkend“ a „Mafiáni“, našli mŕtveho 26. mája. Mal 67 rokov.

Herca Raya Liottu, známeho pre úlohy drsných chlapíkov vo filmoch „Divoký víkend“ a „Mafiáni“, našli mŕtveho 26. mája. Mal 67 rokov.

Fotogaléria

"Som absolútne šokovaný nečakanou smrťou Raya Liottu," uviedol režisér Mafiánov Martin Scorsese vo vyhlásení pre Rolling Stone. „Bol tak jedinečne nadaný, taký dobrodružný, taký odvážny. Hrať Henryho Hilla bola náročné, pretože postava mala toľko rôznych aspektov, toľko komplikovaných vrstiev a Ray bol takmer v každej scéne dlhého a náročného natáčania. Absolútne ma ohromil a vždy budem hrdý na prácu, ktorú sme spolu urobili." 

"Bol som zdrvený, keď som sa dozvedel o Rayovom odchode," uviedol vo vyhlásení pre Rolling Stone herec Robert De Niro. "Bol príliš mladý na to, aby nás opustil."

Herečka Lorraine Bracco, Rayova filmová manželka, na Twitteri napísala: „Som zdrvená, keď počujem túto hroznú správu o mojom Rayovi. Môžem byť kdekoľvek na svete a ľudia prídu a povedia mi, že ich obľúbený film je práve Mafiáni. Potom sa vždy pýtajú, čo bolo najlepšie na nakrúcaní toho filmu. Moja odpoveď bola vždy rovnaká... Ray Liotta."

Raymond Allen Liotta sa narodil 18. decembra 1954 v Newarku. Bol adoptovaný v 6. mesiacoch po tom, čo bol umiestnený do detského domova. 

Na strednej škole ho viac ako herectvo fascinoval šport. Pred promóciou v roku 1978 hral v muzikáloch a iných hrách, potom si našiel prácu v reklame. Začiatkom 80. rokov sa presťahoval do Hollywoodu a pracoval v televízii.

Liotta mal 40 rokov, keď stretol svoju biologickú matku a dozvedel sa, že má niekoľko ďalších súrodencov. Jeho manželstvo s herečkou Michelle Grace sa skončilo rozvodom. V čase svojej smrti bol zasnúbený s Jacy Nittolo.

ROCCO AND HIS BROTHERS, 1960
Majú obrovský význam a hlbokú pointu: Týchto 5 filmov ocenia iba inteligentní Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});