Tento jednoduchý nepečený jablkový koláčik chutí ako detská výživa. Jeho príprava je nenáročná a navyše aj vyzerá veľmi pekne, takže ho môžete hrdo ponúknuť návšteve.
Fotogaléria
Príprava:
1. Jablká očistíte a nastrúhate. Dáte ich do hrnca spolu s 250 ml vody a privediete k varu.
2. Pudingy vymiešate so zvyšnými 400 ml vody a pridáte k jablkovej zmesi. Chvíľu povaríte a odstavíte.
3. Potom už len striedate piškóty s jablkovou hmotnou v tortovej forme o priemere 26 cm.
4. Na vrch môžete vymiešať kyslé smotany s trochou medu a posypať škoricou.
5. Koláč necháte cez noc dobre zachladiť a na druhý deň servírujete.
Tip: Použiť môžete aj hrušky, či ich kombináciu s jablkami.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorické hodnoty |
Tuky |
Sacharidy |
Bielkoviny |
Vláknina |
331 kcal 1 385 kJ |
9 g |
56 g |
5,5 g |
4 g |
Doba prípravy na cca 8 porcií: 30 minút + chladenie cez noc. Vhodné pre deti od 1,5 roka.