Dostala som druhú šancu na život, hovorí baletka Romina Kołodziej, ktorá prežila vážnu autonehodu. Dnes znova tancuje

Romina Kołodziej pochádza z Poľska a hoci nie je originál Slovenka, naše Slovensko a Bratislavu si zamilovala natoľko, že tu žije už ...

Romina Kołodziej pochádza z Poľska a hoci nie je originál Slovenka, naše Slovensko a Bratislavu si zamilovala natoľko, že tu žije už viac ako 16 rokov spolu so svojou rodinou.

Fotogaléria

Si bojovníčkou nielen v živote, ale aj v práci. Prezraď nám, ako vyzerá bežný deň baletky? Koľko trvajú tréningy a, ako často musíš trénovať? 

Taký obvyklý deň v divadle je veľmi náročný, keďže o 9:30 začíname tréningy, od 14-tej do 15-tej máme jednu pauzu a potom pokračujeme tréningom až do 18-tej. V podstate stále nacvičujeme na predstavenia.

Momentálne sme v procese pripravovania novej premiéry Rukopisy majstrov, kde mám toho veľmi veľa. Ľuďom sa môže zdať, že naša práca je ľahká, ale keďže chceme odovzdať perfektný výsledok divákom, stojí za tým obrovský kus práce a disciplíny a psychickej záťaži.

Samozrejme, za výsledkom nie je len naša práca, ale aj práca pedagóga a choreografov, s ktorými pracujeme. Deň, kedy máme predstavenie začína ranným tréningom a skúškou do 13-tej a potom nastupujeme večer pred predstavením, ktoré trvá väčšinu od 19-tej do 22-hej.

Baletky sú nádherné ženy s veľmi štíhlou postavou rovnako, ako ty. Je za tvojou postavou špeciálna diéta, ktorú musíš držať roky? Alebo stačí, keď si dáš krátku diétu pred predstavením? Riešiš ty sama stravu?  

Ja sama nedržím žiadnu diétu a nikdy som nemala problém s postavou. Jedla som vždy všetko to, na čo som mala chuť a dopriala som svojmu telu čo si žiadalo, keďže je to podstatné pre nás vzhľadom na to, koľko pracujeme.

Všetku energiu spálime nakoniec na tréningoch a na javisku. To je vždy záhadou pre všetkých, či my baletky jeme aj sladké. A áno, jeme. Okrem toho mám obrovské šťastie, že môj partner veľmi dobre varí, takže mám rada jeho kuchyňu, a teda jem všetko.

Späť Pokračovať v čítaní
Odporúčame z TIVI.sk
 
});