Odborníci potvrdili len to, v čom sme dúfali. Milovníci čokolády majú dôvod na radosť!
Fotogaléria
Pri konzumácii čokolády si musíte dať pozor skutočne len na jednu vec. Na to, kedy ju počas dňa jete. Podľa istého amerického výskumu konzumácia čokolády, či už mliečnej alebo tmavej totiž do jednej hodiny po prebudení stimuluje spaľovanie tukov a znižuje hladinu glukózy v krvi.
Vedci tento účinok pripisujú flavonoidom, ktoré čokoláda obsahuje. Flavonoidy pôsobia ako antioxidanty a chránia bunky pred škodlivými molekulami. Ak to teda zhrnieme, je absolútne v poriadku dať si čokoládu v ranných hodinách.
Samozrejme, treba si dávať pozor na množstvo. Nikde sa neuvádza, ani neodporúča zjesť celú tabuľu o deviatej ráno na posedenie. V malých množstvách však má táto dobrota skutočne veľa benefitov.