"Ak by sa zo mňa jedného dňa stala vegetariánka, určite by som žila najmä na hríboch," priznáva modelka Chrissy Teigen vo svojej kuchárskej knihe Lahodné pokušenia.
Fotogaléria
Potrebujete:
1 roztopené maslo
1/4 hrnčeka olivového oleja
2 PL najemno nesekaného cesnaku (asi 3 strúčiky)
2 PL nesekaného čerstvého tymianu
2 ČL soli
1 ČL čerstvo pomletého čierneho korenia
450 g očistených šampiňónov
450 g očistených pečiarok
"Títo šťavnatí a mäsití krásavci sú zlatým vzorom pre ostatné restované hríby," hovorí o svojom recepte krásna Chrissy Teigen.
Postup:
Predhrejeme rúru na 220 stupňov. Vo veľkej mise zmiešame roztopené maslo, olej, cesnak, tymian, soľ a korenie. Do zmesi nasypeme oba druhy húb a dobre ich v nej poobaľujeme. Vysypeme na veľký plech a podľa veľkosti (hríbov) pečieme 30 - 45 minút. Mali by byť pripečené, ale stále šťavnaté. Hríby na plechu občas poobraciame. Hotovo, dobrú chuť!