Zverejnili recept na tortu zo svadby Kate a Williama: Kráľovská a pritom tak jednoduchá!

Pripravte si čokoládu a sušienky, začíname!

Pripravte si čokoládu a sušienky, začíname!

Fotogaléria

Postup:
1. Tortovú formu vymastíme maslom a vystelieme papierom na pečenie. 

2. Sušienky nakrájame na malé kúsky s veľkosťou približne 1 – 2 cm. Pozor, sušienky by sa nemali pomrviť.

3. V mise vymiešame zmäknuté maslo s cukrom.

4. Čokoládu rozpustíme nad hrncom s horúcou vodou. Po rozpustení ju dôkladne zmiešame so zmesou masla a cukru.

Princ William
Neviete, čo uvariť na večeru? Inšpirujte sa obľúbeným jedlom princa Williama Zobraziť článok

5. Nakoniec pridáme vodu a nalámané kúsky sušienok. Všetko dobre premiešame a uistíme sa, že sú všetky kúsky sušienok „potiahnuté“ čokoládovou zmesou.

6. Zmes vložíme do vystlanej tortovej formy a zarovnáme tak, aby sme vytvorili rovnomernú štruktúru. Vložíme do chladničky a počkáme, kým čokoláda nestuhne (približne 30 minút).

Príprava ganache:
1. Nasekanú čokoládu vložíme do misky.

2. Do hrnca nalejeme smotanu na šľahanie.

3. Smotanu privedieme do varu a potom pridáme naseknú čokoládou. Opatrne miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a ganache sa dohladka nerozmieša.

4. Vyberieme čokoládovú tortu z chladničky, uistíme sa, či stuhla a umiestnime ju na drôtenú podložku s podnosom (aby sme zozbierali prebytočnú ganache).

5. Tortu opatrne potrieme teplou ganache. Pred zdobením a podávaním necháme úplne stuhnúť. 

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});