Pripravte si čokoládu a sušienky, začíname!
Postup:
1. Tortovú formu vymastíme maslom a vystelieme papierom na pečenie.
2. Sušienky nakrájame na malé kúsky s veľkosťou približne 1 – 2 cm. Pozor, sušienky by sa nemali pomrviť.
3. V mise vymiešame zmäknuté maslo s cukrom.
4. Čokoládu rozpustíme nad hrncom s horúcou vodou. Po rozpustení ju dôkladne zmiešame so zmesou masla a cukru.
5. Nakoniec pridáme vodu a nalámané kúsky sušienok. Všetko dobre premiešame a uistíme sa, že sú všetky kúsky sušienok „potiahnuté“ čokoládovou zmesou.
6. Zmes vložíme do vystlanej tortovej formy a zarovnáme tak, aby sme vytvorili rovnomernú štruktúru. Vložíme do chladničky a počkáme, kým čokoláda nestuhne (približne 30 minút).
Príprava ganache:
1. Nasekanú čokoládu vložíme do misky.
2. Do hrnca nalejeme smotanu na šľahanie.
3. Smotanu privedieme do varu a potom pridáme naseknú čokoládou. Opatrne miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a ganache sa dohladka nerozmieša.
4. Vyberieme čokoládovú tortu z chladničky, uistíme sa, či stuhla a umiestnime ju na drôtenú podložku s podnosom (aby sme zozbierali prebytočnú ganache).
5. Tortu opatrne potrieme teplou ganache. Pred zdobením a podávaním necháme úplne stuhnúť.