Recept na DOSPELÁCKE tiramisu podľa Katky Jakeš: Zásadná ingrediencia, ktorej neodoláte!

Na túto super rýchlovečku budete potrebovať len 6 surovín a zaručene ňou zahviezdite, sľubuje Katka Jakeš na svojom Instagrame.

"Na túto super rýchlovečku budete potrebovať len 6 surovín a zaručene ňou zahviezdite," sľubuje Katka Jakeš na svojom Instagrame.

Fotogaléria

Ako na to:

  • Z 3 bielkov vyšľaháme sneh.
  • Žĺtka spojíme s cukrom, pridáme mascarpone a Bailey’s a opatrne primiešame sneh z bielkov.
  • Piškóty dopoly namočené v káve položíme na dno pohárika.
  • Potrieme pripraveným krémom z mascarpone.
  • Pridáme druhú vrstvu piškót namočených v káve.
  • Opäť potrieme krémom.
  • Hotové tiramisu ozdobíme bohatou vrstvou kakaa alebo ovocím podľa chuti.

Dejiny moderného receptu na tiramisu siahajú do roku 1970, konrétne do mesta Treviso v severnom Taliansku, odkiaľ sa chýry o jeho veľkoleposti rozšírili do všetkých kútov sveta. Dnes je tiramisu, alebo "koláč z Benátok", jedným z najobľúbenejších a najznámejších dezertov, predovšetkým pre jeho autentické a lahodné spojenie: mascarpone + silná aróma kvalitného espressa.

Hotový do pol hodiny! Pripravte si ZDRAVÝ PERNÍK podľa Mirky Luberdovej Zobraziť článok

 

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});