"Na túto super rýchlovečku budete potrebovať len 6 surovín a zaručene ňou zahviezdite," sľubuje Katka Jakeš na svojom Instagrame.
Fotogaléria
Ako na to:
- Z 3 bielkov vyšľaháme sneh.
- Žĺtka spojíme s cukrom, pridáme mascarpone a Bailey’s a opatrne primiešame sneh z bielkov.
- Piškóty dopoly namočené v káve položíme na dno pohárika.
- Potrieme pripraveným krémom z mascarpone.
- Pridáme druhú vrstvu piškót namočených v káve.
- Opäť potrieme krémom.
- Hotové tiramisu ozdobíme bohatou vrstvou kakaa alebo ovocím podľa chuti.
Dejiny moderného receptu na tiramisu siahajú do roku 1970, konrétne do mesta Treviso v severnom Taliansku, odkiaľ sa chýry o jeho veľkoleposti rozšírili do všetkých kútov sveta. Dnes je tiramisu, alebo "koláč z Benátok", jedným z najobľúbenejších a najznámejších dezertov, predovšetkým pre jeho autentické a lahodné spojenie: mascarpone + silná aróma kvalitného espressa.