Sladučké, chrumkavé a voňavé jablko ponúka nespočetné množstvo zdraviu prospešných benefitov. Odhaľte najzásadnejšie z nich.
Fotogaléria
- Portál easydiet.sk upozorňuje na vzácny poklad najmä pod jablkovou šupkou – obsahuje asi 70 percent jablčného antioxidačného vitamínu E a vitamínu K potrebného na stavbu kostí, takmer polovicu celkového železa a jablčných folátov.
- Obsahuje až trinásť vitamínov A, B1, B2, B6, B12, C, E, K, kyselinu pantoténovú, niacín, biotín, kyselinu listovú a cholín.
- Ak si chcete dopriať extra dávku jódu, nevyhadzujte jadierka. Práve v nich je uložený tento stopový prvok.
- Vitamíny skupiny B, horčík a ďalšie látky majú upokojujúci účinok na nervy a pomáhajú pri problémoch so spánkom.
- Jablká, ktoré dozreli prirodzene na slnku, obsahujú viac vitamínu C, ako plody, ktoré dozrievali v tieni.
- Regenerujú a očisťujú organizmus a znižujú hladinu cholesterolu a cukru v krvi.