Už sa viac nemusíte vzdávať túžby po palacinkách z dôvodu, že vám chýba prášok do pečiva. Takto budú chutné a nadýchané ako nikdy predtým!
Fotogaléria
Potrebujete:
- 1½ šálky hladkej múky
- 1 lyžička soli (štipka soli zvýrazňuje chuť a pomáha palacinkám udržať si svoj tvar)
- 1½ šálky cmaru (ak ho nemáte, pripravte si svoj vlastný kombináciou plnotučného mlieka a citrónovej šťavy, príp. octu a bieleho jogurtu)
- 3 veľké vajcia (nechajte ich pred vmiešaním do cesta zohriať na izbovú teplotu)
TIP: Šľahanie žĺtkov a bielkov samostatne prinesie nadýchanejšie palacinky)
- 6 lyžíc rozpusteného masla
- 2 lyžice kryštálového cukru (pokojne ho vynechajte)
- Javorový sirup a ovocie na ozdobenie
Ako na to:
- Vo veľkej miske zmiešame suché ingrediencie a hotovú zmes odložíme bokom.
- Vyšľaháme cmar a žĺtky.
- Vyšľaháme bielka pri vysokej rýchlosti (alebo ručne), kým sa nevytvorí tuhá "šľahačka".
- Medzitým zmiešame múčnu zmes s mokrými ingredienciami a pridáme rozpustené maslo.
- Na záver vmiešame bielky.
Cesto postupne nalievame lyžicou na predhriatu panvicu. Keď sa na povrchu objavia bublinky, obrátime a pokračujeme v pečení, kým obe strany nezhnednú. Hotové palacinky ihneď podávame ozdobené ovocím a javorovým sirupom.