Keď žena nie je doma: Nepečené sušienky s arašidovým maslom zvládne každý chlap

Príprava sušienok s arašidovým maslom vám zaberie len niekoľko minút, a to bez toho, aby ste museli zapnúť rúru.
  • Zdroj: Istock

Príprava sušienok s arašidovým maslom vám zaberie len niekoľko minút, a to bez toho, aby ste museli zapnúť rúru.

Dajte rúre prestávku a pripravte si panvicu a špachtľu. Čo nevidieť budete v sušienkovom nebi!

Budete potrebovať:

  • 3 šálky jemných ovsených vločiek
  • ½ šálky krémového arašidového masla (príp. mandľového masla alebo masla zo slnečnicových semienok)
  • 1/4 šálky kakaa
  • 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 2 šálky kryštálového cukru
  • ½ šálky mlieka (príp. mandľového alebo sójového mlieka)
  • vanilkový extrakt
  • ½ šálky nesoleného masla nakrájaného na kúsky
  • papier na pečenie

Tieto sušienky si nevyžadujú žiadne luxusné ingrediencie, iba základné prísady, ktoré máte vždy po ruke.

Ako na to: 

Dva veľké plechy vysteľte papierom na pečenie alebo silikónovými podložkami na pečenie a odložte ich bokom.

Maslo, kryštálový cukor, mlieko a kakao vložte do stredného hrnca. Na strednom ohni za občasného miešania priveďte do varu. 

Zmes varte asi jednu minútu.

Odstráňte panvicu z ohňa a pridajte arašidové maslo, vanilku a soľ. Miešajte, kým sa arašidové maslo neroztopí a nebude hladké. Následne vmiešajte ovsené vločky.

Lyžice zmesi (asi 2 polievkové lyžice na 1 sušienku) dávkujte do požadované tvaru na pripravené plechy na pečenie.

Sušienky nechajte odstáť pri izbovej teplote, kým nevychladnú a nestuhnú (asi 20 až 30 minút). 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});