Príprava sušienok s arašidovým maslom vám zaberie len niekoľko minút, a to bez toho, aby ste museli zapnúť rúru.
Dajte rúre prestávku a pripravte si panvicu a špachtľu. Čo nevidieť budete v sušienkovom nebi!
Budete potrebovať:
- 3 šálky jemných ovsených vločiek
- ½ šálky krémového arašidového masla (príp. mandľového masla alebo masla zo slnečnicových semienok)
- 1/4 šálky kakaa
- 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 2 šálky kryštálového cukru
- ½ šálky mlieka (príp. mandľového alebo sójového mlieka)
- vanilkový extrakt
- ½ šálky nesoleného masla nakrájaného na kúsky
- papier na pečenie
Tieto sušienky si nevyžadujú žiadne luxusné ingrediencie, iba základné prísady, ktoré máte vždy po ruke.
Ako na to:
Dva veľké plechy vysteľte papierom na pečenie alebo silikónovými podložkami na pečenie a odložte ich bokom.
Maslo, kryštálový cukor, mlieko a kakao vložte do stredného hrnca. Na strednom ohni za občasného miešania priveďte do varu.
Zmes varte asi jednu minútu.
Odstráňte panvicu z ohňa a pridajte arašidové maslo, vanilku a soľ. Miešajte, kým sa arašidové maslo neroztopí a nebude hladké. Následne vmiešajte ovsené vločky.
Lyžice zmesi (asi 2 polievkové lyžice na 1 sušienku) dávkujte do požadované tvaru na pripravené plechy na pečenie.
Sušienky nechajte odstáť pri izbovej teplote, kým nevychladnú a nestuhnú (asi 20 až 30 minút).