Sme zvyknuté na sladké s lekvárom, s čokoládou alebo s tvarohom. No obľúbené palacinky chutia božsky aj na slano.
Fotogaléria
Príprava:
1. Múku vymiešajte s 2 vajcami, pridajte trochu soli, následne pridajte aj mlieko, 2 polievkové lyžice oleja a zmes nechajte 30 minút odstáť. Pridajte na panvicu menšie množstvo oleja a upečte hrubšie palacinky. Hotové palacinky zviňte do rolky a po vychladnutí nakrájajte na tenké pásiky.
2. Rúru predhrejte na 200 stupňov, nakrájajte mäso na tenké pásiky a zmiešajte s palacinkovými rezancami. Vložte do misy. Vymiešajte kyslú smotanu s 2 vajcami, pridajte soľ, trochu korenia a nalejte na cesto. Posypte syrom a pečte približne 40 minút. Dobrú chuť!