Boľavá duša nie je mýtus: 5 vecí, ktoré nás naučil Freddie Mercury

Freddie Mercury urobil z kapely Queen jednu z najväčších rockových skupín všetkých čias. Dodnes je považovaný za najlepšieho speváka ...

Freddie Mercury urobil z kapely Queen jednu z najväčších rockových skupín všetkých čias. Dodnes je považovaný za najlepšieho speváka v histórii, ktorý vďaka svojmu imidžu a umeleckému smerovaniu zbúral bariéry a otriasol bežnými konvenciami rockového frontmana.

Fotogaléria

3. Túžiť niečo po sebe zanechať

Freddie sa napriek rozsudku smrti nezosypal. Pracoval tak dlho a tak tvrdo, ako to len šlo. Gitarista Brian May si myslí, že napriek dochádzajúcim silám stále veril, že sa stane zázrak: „Všetci sme v to dúfali. Nikdy som ho však nevidel, že by sa zosypal,“ povedal.

„Viete si predstaviť starého Freddieho Mercuryho? Určite by som nechcel behať 50-ročný po stejdži. Veď by to bolo smiešne." – F.M.

Skladbu Mother Love mnohí považujú za Freddieho labutiu pieseň. Hoci počas nahrávania ledva stál na nohách, podal jeden z najlepších speváckych výkonov svojho života. „Hodil do seba pár vodiek a išiel do toho. Môžete to počuť na nahrávke, kde sa priam vznáša do neuveriteľných výšok. Človek, ktorý má príšerné bolesti, žiadne svalstvo iba vyprchajúca energia. A vy zrazu cítite tú silu, cítite tú vôľu, ktorá v ňom stále žije,“ spomína na smutný koniec svojho priateľa May.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});