2 efektívne cviky pre rýchlejšie chudnutie: Robte ich na gauči!

Vyberte si nejaký dobrý film alebo seriál a spojte príjemné s užitočným (aj príjemným) cvičením. Lebo cvičenie vás musí tešiť, Však! ...
  • Zdroj: Getty/Drazen_

Vyberte si nejaký dobrý film alebo seriál a spojte príjemné s užitočným (aj príjemným) cvičením. Lebo cvičenie vás musí tešiť, Však! Však?! Verte, že sa to dá!

Drepy so sadaním na gauč

Nastavte si približne 2 – 5 minút, počas ktorých si budete pomaly sadať a vstávať z gauča. Smerom dole sa nadýchnite a smerom hore počas vstávania vydýchnite. Môžete zapojiť aj ruky, s tým, že ich budete spájať pred sebou pri sadaní – a pri vstávaní ich vystriete a potiahnete smerom dole.

Vyskúšajte aj užšie a širšie drepy, kedy zapojíte viacero svalov na stehnách a zadku. Ak cvičíte dlhšie, môžete skúsiť aj drepy s miernym výskokom, či dvíhaním sa na špičky.

Naučte sa mať rada: Úplne stačí, keď si budete denne opakovať tieto vety! Zobraziť článok

Držanie nôh nad zemou v sede

Sadnite si na kraj pohovky s tým, že sa rukami zapriete o gauč a nohy (pokrčené v kolenách) zdvihnete pár centimetrov nad zem. Držte ich v tejto polohe pár sekúnd a dýchajte.

Pri tomto cviku je dôležité, aby nebol váš gauč príliš nízky – kvôli chrbtici. Ak máte nižší gauč, skúste ten istý cvik na stoličke. Čo sa týka opakovaní, odporúčame aspoň päť s tým, že nohy podržte hore minimálne 10 sekúnd.

Ak ste začiatočník, stačí, keď budete nohy jednu po druhej zdvíhať hore k hrudníku s výdychom a ruky si položíte (pre kontrolu dýchania) na brucho.

Natáliin život zmenila náhodná lekcia jogy: Po rokoch cvičenia hovorí, že nikdy nebola silnejšia a zdravšia Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});