Najzákernejšie typy rakoviny? Najnebezpečnejší nádor sa v tele vyvíjajú potichu!

Nezatvárajte oči pred možným problémom. Nevyhýbajte sa preventívnym vyšetreniam zo strachu zo zlého výsledku a nepodliehajte dezinformáciám. ...

Nezatvárajte oči pred možným problémom. Nevyhýbajte sa preventívnym vyšetreniam zo strachu zo zlého výsledku a nepodliehajte dezinformáciám. Milióny ľudí, ktorí boli v súvislosti s rakovinou diagnostikovaní včas, dnes vedú plnohodnotný život. Vyhliadky na uzdravenie sú totiž v súčasnosti lepšie ako kedykoľvek predtým.

Fotogaléria

Rakovina pľúc
Rovnako ako v prípade rakoviny pankreasu, aj rakovina pľúc je v počiatočných štádiách „nečitateľnou“ diagnózou. V pľúcach je totiž málo nervových zakončení, preto skoré štádia rakoviny len zriedka spôsobujú bolesti.

Častokrát je tak odhalená ako náhodný nález pri vyšetrení z celkom iného dôvodu. „Nutne sa musíme vrátiť k prevencii, ku ktorej patrí aj snímka pľúc, čo je najjednoduchšie vyšetrenie,“ tvrdí zástupca WHO na Slovensku pre tuberkulózu a prezident Slovenskej pneumologickej a ftizeologickej spoločnosti MUDr. Ivan Solovič.

Zároveň upozorňuje, že každý kašeľ, ktorý trvá dlhšie ako tri týždne, by mal byť vyšetrený pľúcnym lekárom. Pozornosť je potrebné venovať aj zmene kvality dýchania, dýchavičnosti či pískaniu na prieduškách, bolesti v hrudi, bolesti kostí, zmene hlasu, zápalu pľúc a nevysvetliteľnému chudnutiu.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});