It's Time to Party: Na čas strávený v týchto pražských baroch nikdy nezabudnete

Ponuka pre zábavychtivých je v matke měst skutočne bezodná. Ponúkame zoznam miest, ktoré by ste vo veľkolepej metropole našich českých ...

Ponuka pre zábavychtivých je v matke měst skutočne bezodná. Ponúkame zoznam miest, ktoré by ste vo veľkolepej metropole našich českých susedov nemali obísť.

Fotogaléria

Stredoveká krčma "U Krále Brabantského" (Praha 1 - Malá Strana)

Garantujeme vám, že do tejto krčmy budete vstupovať so zatajeným dychom. Energia, ktorá sála z kamenných stien osvetlených plamienkami tlejúcich sviec sa vám dostane hlboko pod kožu (rovnako ako „hrubý“ spôsob komunikácie hlučnej obsluhy – nech vás neprekvapí termín „Žrádelník“ namiesto „Jedálneho lístka“, otázka „Čo budete žrať?“ či „Uhni!“ namiesto „Dovolíte?“)

Legenda hovorí, že do útrob hostinca viedla tajná chodba priamo z hradu, ktorú využívali králi v prestrojení, aby svoj hlboký žiaľ utopili v alkohole. Útočisko tu mali v minulosti nájsť aj osobnosti ako Václav IV., Rudolf II., Wolfgang Amadeus Mozart, Karel Čapek či Jaroslav Hašek. 

Povieme to takto. Čas strávený v hostinci na ľavom brehu Vltavy je úžasným zážitkom. Od roku 1375, kedy otvoril svoje brány verejnosti, vytvára autentickú atmosféru stredovekých móresov znásobenú podmanivými vôňami výbornej „žranice“ pre všetkých tulákov, sedliakov aj žobrákov (vylúčené nie sú ani ohnivé šou, tanečnice na stole, fakíri či šermiari, pripravte sa na to.)

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});