Máte chuť na dobré a rýchle jedlo, no zároveň sa vám nechce tráviť dlhé minúty v kuchyni? Inšpirujte sa týmito receptami.
Fotogaléria
Cukinové lasagne
Potrebujete:
-
3 väčšie cukiny (nakrájané na strúhadle pozdĺžne na pásiky)
-
Riccottu
-
Nastrúhaný parmezán
-
2 vajíčka
-
Paradajkovú omáčku
-
Soľ a čierne korenie
Príprava:
- Rúru si rozohrejte na 180 stupňov.
- V miske si rozmiešajte riccottu, nastrúhaný parmezán a vajíčka.
- Dochuťte zmes soľou a korením.
- Pripravte si nádobu na zapekanie.
- Paradajkovú omáčku rozotrite po dne nádoby a poukladajte dve vrstvy pásikov cukiny.
Na cukinu rozložte trocha zmesi z riccotty, parmezánu a vajíčok, posypte mozzarellou a potom znova pokračujte s vrstvou cukiny, mozzarely, atď.
Záverečnú, vrchnú vrstvu vytvorte z prekladanej cukiny do tvaru mriežky, posypte trochou parmezánu, osoľte, okoreňte a vložte do rozohriatej rúry na 30 minút.