Nedopečený, vysušený alebo ZHORENÝ koláč? Toto by ste o jednotlivých programoch vašej rúry mali vedieť!

Horúci vzduch, cirkulujúci vzduch, horný a spodný ohrev... výber programov rúry vás môže ponechať v neistote. Spoznajte jej hlavné rozdiely ...
  • Zdroj: Pexels/cottonbro studio

Horúci vzduch, cirkulujúci vzduch, horný a spodný ohrev... výber programov rúry vás môže ponechať v neistote. Spoznajte jej hlavné rozdiely a výhody.

Cirkulujúci vzduch: rovnomerné rozloženie tepla ventilátorom

Zatiaľ čo funkciu konvekcie už v mnohých moderných zariadeniach nahradil teplovzdušný program, v niektorých starších modeloch je stále štandardom. Pri konvekčnom programe sa teplo generované ohrievacími prvkami rozvádza do priestoru pomocou ventilátora. Nejde teda o statické teplo, ako je tomu pri hornom a spodnom nastavení ohrevu. 

Nakladali, vykladali a... doteraz ste to robili ZLE? 8 užitočných tipov, ako správne používať umývačku riadu, aby sa nepokazila Zobraziť článok

Jedlo sa tak upečie rovnomerne zo všetkých strán, ale vďaka vzduchu môže aj rýchlejšie vyschnúť. Ak uprednostňujete pečenie s nastavením horného a spodného ohrevu pomocou cirkulujúceho vzduchu, mali by ste znížiť pôvodnú odporúčanú teplotu asi o 20 stupňov a pár minút pred uplynutím času pečenia jedlo skontrolovať. Veľkou výhodou tohto programu je, že môžete piecť viacero plechov naraz.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});