Nedopečený, vysušený alebo ZHORENÝ koláč? Toto by ste o jednotlivých programoch vašej rúry mali vedieť!

Horúci vzduch, cirkulujúci vzduch, horný a spodný ohrev... výber programov rúry vás môže ponechať v neistote. Spoznajte jej hlavné rozdiely ...
  • Zdroj: Pexels/cottonbro studio

Horúci vzduch, cirkulujúci vzduch, horný a spodný ohrev... výber programov rúry vás môže ponechať v neistote. Spoznajte jej hlavné rozdiely a výhody.

Horný a spodný ohrev: overená klasika

Tento program je bežným štandardom a nájdete ho takmer na každej rúre. Pri hornom a spodnom ohreve vyžarujú vstavané vykurovacie telesá teplo rovnomerne do varného priestoru. Preto by ste pri tomto programe nemali piecť viac ako jeden plech dobrôt.

Program sa najlepšie hodí na koláče pečené vo formách, ale aj na nákypy, chudé pečené hovädzie či teľacie mäso a divinu. Obzvlášť dobre sa pri hornom a spodnom ohreve darí tradičným receptom, hovoríme napríklad o suflé či dusení na nízkych teplotách.

Skvelé tipy na rýchlu večeru.
Recepty na najchutnejšie bleskové večere: Oblížete si všetky prsty! Zobraziť článok

Niektorí výrobcovia odporúčajú pri receptoch zo starších kuchárskych kníh nastaviť teplotu o 10 stupňov nižšiu. Uvedený čas pečenia zostáva rovnaký. Ak chcete upiecť jednu stranu obzvlášť do chrumkava, na mnohých zariadeniach môžete nastaviť iba horný alebo spodný ohrev.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});