Odstráňte škvrny (nielen) od mejkapu: Toto sú najlepšie tipy na domáce čističe, nechýba čarovanie s chlebom!

Chvíľu ste nedávali pozor a stalo sa. Škvrny od mejkapu na oblečení! Fľaky na vašom obľúbenom tope sú nielen mimoriadne otravné, ale ...

Chvíľu ste nedávali pozor a stalo sa. Škvrny od mejkapu na oblečení! Fľaky na vašom obľúbenom tope sú nielen mimoriadne otravné, ale niekedy aj poriadne "tvrdohlavé". Jednoduché ošetrenie vodou je zbytočné. Ale neprepadajte panike!

Fotogaléria

Či už ide o čerstvé škvrny alebo škvrny, ktoré už boli vyprané, najdôležitejšie prikázanie znie: konajte rýchlo! Pretože, čím dlhšie budete čakať, tým hlbšie preniknú oleje, vosky a pigmenty v kozmetických prípravkoch do textilu a stanú sa ešte tvrdohlavejšími.

Pozor! Mejkapom nemyslíme iba podkladový tónovací krém. Fľaky od tekutých, mastných či práškových produktov treba ošetrovať inak.

Ako na to:

Nedajte na svoje nutkanie hodiť svoj obľúbený kúsok rovno do práčky. Škvrnu môžete ešte zhoršiť. Použite čistú absorpčnú handričku a škvrnu jemne utrite. Vyhnite sa treniu. 

Následne sa vráťte k osvedčeným a inteligentným domácim opravným prostriedkom a až potom kúsok operte.

Gazdinky, toto je zakázané: 5 vecí, ktoré by ste nikdy nemali čistiť vodou! Zobraziť článok

1. Domáci liek na tekuté alebo mastné škvrny od mejkapu: žlčové mydlo

V prípade nehôd s mejkapom je to to pravé orechové. Či už v tekutej alebo tuhej forme, žlčové mydlo je obzvlášť účinné, keď sú škvrny spôsobené kozmetickými prípravkami na olejovej báze, t. j. podkladovou bázou, korektorom alebo rúžom, no poradí si aj so staršími opranými škvrnami.

Trik: navlhčite postihnuté miesto a cielene zapracujte žlčové mydlo. Produkt nechajte pôsobiť podľa návodu na obale. Potom odev vyperte ako obvykle. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});