Náhla smrť legendárneho Jeffa Becka šokovala svet: O život ho pripravilo ochorenie s desivými následkami, kto je ohrozený?

Jeff Beck, Eric Clapton a Jimmy Page. Z troch významných hudobníkov legendárnej kapely The Yardbirds zostali dvaja. Jeff Beck nečakane ...

Jeff Beck, Eric Clapton a Jimmy Page. Z troch významných hudobníkov legendárnej kapely The Yardbirds zostali dvaja. Jeff Beck nečakane navždy odišiel vo veku 78 rokov.

Fotogaléria

Fanúšikovia sa o smrti legendy dozvedeli z Twitteru, ktorý bol prvým zdrojom zlých správ. „V mene rodiny Jeffa Becka túto informáciu zdieľame s hlbokým smútkom," stojí vo vyhlásení.

Fenomenálny hudobník z éry "rock n´ rollu” 60. rokov pôsobil v kapele Yardbirds, ktorej ďalšími členmi boli Eric Clapton a neskôr aj gitarista Led Zeppelin, Jimmy Page. 

V roku 1967 Beck založil s Ronniem Woodom (od 1974 je členom Rolling Stones) a priateľom Rodom Stewartem kapelu Jeff Beck Group. Jeden z posledných projektov niekoľkonásobného víťaza Grammy bolo turné s hercom a hudobníkom Johnnym Deppom k ich albumu s názvom „18“. 

Spoločne neobišli ani naše končiny a 11. júla minulého roku sa predstavili v Prahe. Záujem fanúšikov bol taký obrovský, že usporiadatelia museli koncert presunúť do priestoru s vyššou kapacitou. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});