Boli sme si pozrieť nový film o Georgovi Michaelovi Freedom Uncut: Plakalo celé kino!

V stredu 22.6.2022 sme mali možnosť zhliadnuť posledné umelecké dielo obľúbeného britského speváka. Nejedná sa o dosiaľ nevydaný album, ...
  • Galéria6
  • Zdroj: georgemichaelfreedomuncut.com

V stredu 22.6.2022 sme mali možnosť zhliadnuť posledné umelecké dielo obľúbeného britského speváka. Nejedná sa o dosiaľ nevydaný album, ale dojímavý hudobný dokument.

Fotogaléria

Treba pop star Georga Michaela predstavovať?

Veríme, že nie. Možno mladšie ročníky ho poznajú len z počutia, a nevedia o ňom nič bližšie.

George Michael (rod. Georgios Kyriacos Panayiotou, *25.6.1963 - †25.12. 2016) bol anglický spevák, skladateľ a hudobný producent. Preslávil sa ako člen hudobného dua Wham! a neskôr sa dal na sólovú dráhu. Prvé dva albumy skupiny, Fantastic (1983) a Make It Big (1984), sa dostali na prvé miesto britského Albums Chart a amerického Billboard 200.

Michael v roku 1998 priznal, že je homosexuál. Bol aktívnym bojovníkom za práva LGBT a podporoval charitatívne zbierky v boji proti HIV/AIDS. Jeho súkromie a právne problémy sa dostali na titulné stránky koncom 90. rokov, keď bol zatknutý pre verejnú oplzlosť a následne ho uväznili za viacnásobné trestné činy.

Elton John s rodinou
Elton John hovorí svojim deťom o vojne na Ukrajine: Dôležité pravdy o svete, v ktorom žijeme Zobraziť článok

Počas svojej sólovej kariéry nahral iba päť (ale zato skvelých) albumov - Faith (1987), Listen without Prejudice, Vol. 1 (1990), Older (1996), Songs from the Last Century (1999) a Patience (2004). Bol súčasťou aj mnohých charitatívnych koncertov a za svoj hudobný prínos si vyslúžil dve hudobné ceny Grammy a deväť nominácii.

Hudobný svet ostal v nemom šoku, keď ho v jedno skoré decembrové ráno roku 2016 našli mŕtveho vo svojom dome v Goring-on-Thames v Oxfordshire. Úmrtná správa pripisovala jeho smrť problémom s pečeňou a srdcovým chorobám.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});