"Srdce mám dotrhané," celebrity reagujú na nečakanú smrť Andyho Fletchera

Sociálne siete sa zahalili do čiernej. Kapela Depeche Mode oznámila smrť svojho zakladajúceho člena Andrewa Fletchera (†60).

Sociálne siete sa zahalili do čiernej. Kapela Depeche Mode oznámila smrť svojho zakladajúceho člena Andrewa Fletchera (†60).

Fotogaléria

Fletcherova nečakaná smrť hlboko zasiahla aj tanečníka Laciho Strika. "Srdce mám dotrhané," uviedol na sociálnych sieťach. "Ťažko niekto pochopí moju väzbu k tejto skupine. Ale keď vyšlo Music for the Masses bol to pre mňa a moju partičku útek preč z reality. A bolo to niečo čo spustilo naštudovanie kompletnej diskografie. Zháňanie remixov a aj organizovanie DM party v Handlovej 1991. Bolo nás v meste pár, čo sme chodili oblečení v čiernom a boli sme tŕňom v oku. Rebélia, ale aj láska k hudbe v jednom. Sloboda. Boli tí, čo mi otvorili myseľ a naučili ma tolerancii. Doteraz DM intenzívne počúvam a poznajú ich aj naše deti." 

Kapela Depeche Mode bola oficiálne založená v roku 1980 Andym Fletcherom, Davidom Gahanon, Martinom Gore a Vincom Clarkom. Fletcher zostal členom kapely viac ako 40 rokov a objavil sa na všetkých 14 štúdiových albumoch – od debutu „Speak & Spell“ z roku 1981 až po „Spirit“ z roku 2017.

Kapela je považovaná za priekopníkov synth-popu, elektroniky a novej vlny.  Medzi ich najznámejšie hity patrili „Personal Jesus“ a „Enjoy the Silence“. 

Fletcher sa narodil v roku 1961 v Nottinghame. Neskôr sa presťahoval do Basildonu, kde koncom 70. rokov spolu s Goreom a Vinceom Clarkom založil skupinu Composition of Sound. Po príchode Gahana si zmenili názov na Depeche Mode.

Ray Liotta vo filme Mafiáni
Martin Scorsese dojíma vyjadrením o zosnulom Liottovi: Absolútne ma ohromil, bol jedinečný! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});