Pripravte si lahodný banánový chlieb za pár minút: Deti ho milujú!

Keď sa na banánovej šupke začnú objavovať tmavé škvrny, je čas predhriať rúru a upiecť banánový chlieb!

Keď sa na banánovej šupke začnú objavovať tmavé škvrny, je čas predhriať rúru a upiecť banánový chlieb!

Fotogaléria

Jedinou dôležitou požiadavkou na výrobu banánového chleba je použitie zrelých banánov. 

Potrebujete:

  • papier na pečenie
  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 1/2 šálky trstinového cukru
  • 200 g plnotučného gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany
  • 50 g masla
  • 2 vajcia
  • 2 zrelé banány
  • polámaná čokoláda (voliteľné)
  • nasekané mandle alebo vlašské orechy (voliteľné)

Príprava:

1. Predhrejte rúru na 350 °a plech vysteľte papierom na pečenie.
2. V miske zmiešajte múku, sódu bikarbónu a soľ.
3. Elektrickým šľahačom pri strednej až vysokej rýchlosti vyšľahajte cukor,  jogurt a maslo.
4. Pridajte vajcia. 
5. Spojte suchú a mokrú zmes a dôkladne premiešajte. Na záver vložte do pripraveného cesta vidličkou roztlačené banány, čokoládu a orechy.
6. Cesto vylejte na plech s papierom na pečenie. 
7. Pečte približne 45 minút. Hotový chlieb vyklopte na mriežku a pred krájaním nechajte úplne vychladnúť (ak odoláte).

Tip: Potrite banánový koláč ríbezľovým džemom a ozdobte malinami. 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});