Kuchyňa je väčšinou hlavným miestom odberu energii v domácnosti. Chladenie, varenie, pečenie, je spojené s ich značnou spotrebou, čo sa prejaví na účtoch.
Fotogaléria
S trochou rozumu však viete výslednú sumu znížiť aj o pekných pár euro. Možno vám v tom pomôžu nasledujúce užitočné tipy:
Nepodceňujte prípravu jedla
Naozaj máte všetko pripravené tak, že sa to už môže nerušene variť/piecť? Suroviny sú dostatočne nakrájané a rozmrazené? Až po dvojnásobnom „áno“ zapínajte rúru. Tú udržiavajte priebežne dôkladne čistú, pretože väčšie znečistenie znižuje jej účinnosť.
Tip: Potraviny pred prípravou nedávajte rozmrazovať v mikrovlnke, preložte ich na noc z mrazničky do chladničky, a približne 2 hodiny pred samotnou prípravou na pult do izbovej teploty. Skúsené kuchárky vedia, že ak vypnú rúru pár minút pred plánovaným koncom prípravy, tak v horúcom a zatvorenom priestore sa jedlo bez problémov „dokončí“.