Zažívate doma HOROR? Možno váš partner trpí nenapraviteľným komplexom! O čo ide a prečo by ste sa mali rozhodnúť pre ÚTEK?

Stáva sa, že jeden z partnerov má oveľa asertívnejšiu osobnosť s ostro vyhranenými názormi. Tento postoj sa môže stať neustálym zdrojom ...
  • Zdroj: Getty/volkankurt

Stáva sa, že jeden z partnerov má oveľa asertívnejšiu osobnosť s ostro vyhranenými názormi. Tento postoj sa môže stať neustálym zdrojom konfliktov a prameniť z poruchy nazývanej „božský komplex“. Ako sa prejavuje a ako reagovať?

Túžba byť stredobodom pozornosti

Dotknutá osoba odmieta priznať zlyhanie a akúkoľvek možnosť, že by sa mýlila, a to aj napriek nespochybniteľným dôkazom.

Negatívne pocity po sexe alebo masturbácii? Plakať, smiať sa po intenzívnom či viacnásobnom orgazme je bežné, vysvetľuje sexuálna koučka Zobraziť článok

Ako rozpoznať božský komplex?

Vo všeobecnosti máte do činenia s osobou silnej osobnosti, charakterizovanou silným nedostatkom načúvania a empatie voči druhým. Všetko by sa malo točiť okolo nej. Táto osoba sa nikdy nespochybňuje, nepriznáva svoje krivdy a chyby.

Partner takejto osoby vo vzťahu zastáva len vedľajšiu úlohu, je pasívny, ľahko manipulovateľný. Charakteristické pre toto správanie, podobne ako v prípade narcistického perverza, je, že sa postupne odhaľuje zákerným spôsobom.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});