8. júl už tradične patrí Svetovému dňu alergií. Patríte k tým, ktorí sa nekamarátia napríklad s lepkom? Skúste náš tip na rýchly obed bez gluténu a doprajte si vaše obľúbené jedlo úplne bez obáv!
Sympatická finalistka známej televíznej súťaže v pečení, Julka Ovšáková, si pre malých i veľkých „bezlepkáčov“ pripravila cestoviny v odľahčenej bezlepkovej verzii. Všetko potrebné na prípravu, vrátane kvalitných bezlepkových alternatív, nájdete pod jednou strechou v Kauflande.
Bezlepkové penne s kuracím mäsom podľa JULKY
Suroviny:
• 250 g penne K-free
• 1 kuracie prsia
• 1 malá cibuľka
• soľ podľa chuti K-Classic
• čierne korenie podľa chuti
• 2 strúčiky cesnaku
• 1 limetka
• 125 ml smotany na šľahanie K-free
• 50 g syru Parmigiano regiano K-Favourites
• 3 PL olivového oleja K-Favourites
• bazalka
Postup:
Do vriacej vody pridáme lyžicu soli a dáme variť penne na približne 10 minút. Na olivovom oleji opražíme osolené a okorenené kuracie prsia. Keď budú hotové, odložíme ich nabok na tanier a necháme ho odstáť. Nadrobno nakrájanú cibuľku opražíme na panvici, kde sa predtým robili kuracie prsia. Pridáme cesnak a limetkovú šťavu, osolíme, okoreníme. Uvarené penne zlejeme, no necháme si trochu vody, ktorú pridáme k omáčke. Nakoniec prilejeme smotanu, postrúhaný syr a bazalku. Môžeme servírovať.
Produkty privátnej značky K-free, ktoré nájdete exkluzívne práve v Kauflande, neobsahujú lepok ani laktózu. Vďaka bohatej bezgluténovej ponuke pečiva, cestovín a lahodných zmesí na pečenie, ktoré zaručene neprehliadnete vďaka ich oranžovému obalu, nákupy i varenie zvládnete ľavou zadnou. Bez ohľadu na to, či sa s lepkom kamarátite alebo nie!