Kedy ste naposledy čistili MATRACE? Nezanedbávajte ich údržbu, veď TOTO všetko v nich nájdete: Roztoče, peľ, prach aj odumreté časti vašej pokožky

Za optimálnych okolností strávime v posteli asi tretinu svojho života. Dávame si záležať na výbere vhodnej postele a pohodlného matracu, ...

Za optimálnych okolností strávime v posteli asi tretinu svojho života. Dávame si záležať na výbere vhodnej postele a pohodlného matracu, ale jeho údržbu už väčšinou zanedbávame.

Fotogaléria

Matrace sú pritom jednými z najvyťaženejších vecí v domácnosti. Oplatí sa o ne pravidelne starať, aby vydržali čo najdlhšie, hoci odborníci ich odporúčajú fyzicky vymieňať po približne 5-6 rokoch stáleho používania.

Viete, ako správne prať? Toto sú ideálne teploty pre uteráky, záclony a oblečenie pre bábätká Zobraziť článok

Čistý matrac je zdravší a lepšie sa na ňom spí. Len si predstavte všetky tie roztoče, peľ, prach a drobné odumreté časti vašej pokožky, ako si hodujú v matraci, na ktorom trávite dlhé hodiny pokojného spánku.

Preto si počas najbližšieho voľna vyhrňte rukávy a dajte ich do poriadku. A to platí aj pre tých, ktorí majú doma obojstranné matrace s (letnou a zimnou/tvrdou a mäkkou plochou). 

Dvakrát do roka je ich údržba nutné minimum. Pokiaľ sa k tomu neviete odhodlať, pokojne si najmite príslušného profesionála.

Za vyskúšanie stojí aj kúpa poťahu na matrac, ktorý ho chráni pred vyliatymi tekutinami alebo iným znečistením. Cenovo je to od najmenšieho niekde na úrovni od cca 15 € po cca 70 € pre manželskú posteľ.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});