Tento PARADOX vás veľmi prekvapí! Aj krik môže znamenať, že ste DOBRÁ mama, tvrdia najnovšie terapeuti

Každodenný život matky nie je vždy jednoduchý. Môže vám to liezť na nervy, najmä keď vám deti „skáču po hlave“. Situácia „byť na konci ...

Každodenný život matky nie je vždy jednoduchý. Môže vám to liezť na nervy, najmä keď vám deti „skáču po hlave“. Situácia „byť na konci s nervami“ zanecháva v mnohých mamách pocity viny. Podľa odborníka ide paradoxne o dobré znamenie.

Fotogaléria

Čo na krik terapeut?

"Toto je oveľa lepšie ako ticho." Domácnosť plná kričiacich detí, bojujúcich tínedžerov a mrzutých rodičov je pre terapeuta dobrou domácnosťou. Viac sa bojí o tiché deti, tínedžerov, ktorí sa už nevracajú domov, alebo rodičov, ktorí sa so svojimi deťmi vôbec nerozprávajú.

To samozrejme neznamená, že sa netreba ovládať a že by ste mali bez rešpektu voči deťom celý deň kričať. Ten krik koniec koncov aj tak k ničomu nevedie. Ak sa však stane, že zakričíte alebo ste mrzutá, svet sa nezrúti. Tiež ste len človek s emóciami a svojimi potrebami.

Robíte si starosti pre ZLÝ VZŤAH s vlastným dieťaťom? 8 tipov, ako ho prehĺbiť bez emócií a kriku Zobraziť článok

Treba si uvedomiť, že vaše deti sa učia pozorovaním. V prípade, že svoje krízy s partnerom riešite tichou domácnosťou, vaše deti sa nenaučia riešiť konflikty zdravo a konštruktívne. To im v dospelosti spôsobí problémy. Hádka nie je zlá, tiež má isté pravidlá. Je dôležité, aby dieťa videlo aj konštruktívne riešenie sporu či kompromis.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});