Poďme sa porozprávať o niečom skutočne odpornom: páchnucej, vlhkej špongii v kuchyni!
Ako si pomôcť?
Základom je udržiavať špongiu čistú a suchú. Po každom použití ju dôkladne opláchnite horúcou vodou a čo najviac vyžmýkajte. Môžete ju tiež skúsiť zavesiť na dobre vetranom mieste, aby schla rýchlejšie.
Bez ohľadu na to, ako dobre sa o svoju špongiu staráte, príde čas, keď ju budete musieť vyhodiť. Podľa odborníkov by ste tak mali urobiť aspoň raz za dva týždne, alebo ihneď, ako začne zapáchať.
Ako vyčistíte hubku na riad?
Namočte ju do zmesi horúcej vody a octu alebo pridajte spolu s riadmi do umývačky riadu. Pred ďalším použitím špongiu nezabudnite vyžmýkať a nechať úplne vyschnúť.
Najlepšie však urobíte, ak zvážite použitie kefy na riad alebo prírodnej lufy namiesto špongie. Schne veľmi rýchlo a je pórovitá, preto v nej baktérie nemajú šancu. Ak je to vhodné, môžete tiež použiť aj jednorazové čistiace obrúsky alebo papierové utierky.