Ako sa rodia vypracované SVALY? Fitnesska Zuzka vysvetľuje, čo podniknúť na ceste k vytúženej postave

Ak vás zaujíma, ako sa rodí telo bez gramu tuku, čo všetko je potrebné si odoprieť, ako často cvičiť a akým nástrahám pri dosahovaní ...
  • Galéria6
  • Zdroj: Archív Zuzany Gudanekovej

Ak vás zaujíma, ako sa rodí telo bez gramu tuku, čo všetko je potrebné si odoprieť, ako často cvičiť a akým nástrahám pri dosahovaní cieľov čeliť, čítajte ďalej.

Fotogaléria

O teórii zdravého životného štýlu vie rozprávať každý, častokrát bez toho, aby si uvedomoval, ako náročné je aplikovať ju v praxi. A to nehovoríme o odopieraní si jedla, práve naopak, hovoríme o rovnováhe medzi prijímaním kvalitných potravín a výdajom, o emóciách, relaxe a celkovom životnom nastavení v tom najširšom zmysle slova. 

Výživová špecialistka Veronika Hanáková
Výživová expertka Hanáková diéty neodporúča: Poviem vám, ako si zlepšiť zdravie, schudnúť a čo dokáže pitný režim s metabolizmom Zobraziť článok

Iné pravidlá platia v profi svete, konkrétne počas prípravy na súťaž figure fitness. "Súťaže kladú na stravu neporovnateľne vyššie nároky. Vážila som si každú porcia jedla na gramy, na dobroty som ani nepomyslela. Aby človek dosiahol úspech, musí byť veľmi odhodlaný. Je to o sebazapieraní, neustálom tréningu a samozrejme správnej strave," hovorí niekoľkonásobná fitness medailistka Zuzka Gudaneková, ktorá svoju lásku k cvičeniu dokázala skombinovať s prácou učiteľky. 

Zuzi, pracujete ako učiteľka fyziky a telesnej výchovy na základnej škole. Ako je možné nájsť si popri tejto práci čas na cvičenie? 

Dá sa to. (smiech) Škola nám začína o 7:40, tak niekedy stíham cvičiť aj pred vyučovaním. Po pracovnej dobe je to jednoduchšie, tam je toho času viac. Keby sa dalo, najradšej by som využívala fitko každý deň, ale 4x do týždňa je asi taký kompromis. Iné to je v období prípravy na súťaž, tam trénujem dvojfázovo, ráno aj večer každý deň a s minimom času na regeneráciu.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});