Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Negatívne pocity po sexe alebo masturbácii? Plakať, smiať sa po intenzívnom či viacnásobnom orgazme je bežné, vysvetľuje sexuálna koučka

Pod anglickým označením „post-sex blues“ nečakajte romantickú hudobnú produkciu na zakončenie krásne premilovaného večera. Pravda je ...

Pod anglickým označením „post-sex blues“ nečakajte romantickú hudobnú produkciu na zakončenie krásne premilovaného večera. Pravda je niekde inde.

Fotogaléria

„Post-sex blues“ je výraz pre post-koitálnu dysfóriu (PCD), čo je v laickej reči obyčajný smútok až depresia po sexe, trvajúca minúty až hodiny.  Britská klinická psychologička a sexuálna koučka Dr. Lori Bisbey vidí nárast v počte ľudí, ktorí po sexe zažívajú pocity extrémnej úzkosti a smútku. Téme sa venoval aj web nypost.com.

SEX a ALKOHOL nie je až taká skvelá kombinácia, ako si myslíte: Viete dámy, čo všetko vám hrozí? Zobraziť článok

Mnohí psychológovia uvádzajú, že PCD je bežná medzi osobami, ktoré prežili traumatické sexuálne zážitky alebo napadnutie. Aj doktorka Lori Bisbey videla v praxi mnoho zmätených pacientov, ktorí mali po sexe (v páre alebo po masturbácii) negatívne pocity, hoci nezažili žiadny traumatický sex. (Sama pritom prežila trpkú skúsenosť so sexom, keď ju ako 19-ročnú päť dní bil a znásilňoval istý muž.)

Mám podozrenie, že je to preto, že ľudia od svojich sexuálnych skúseností očakávali viac,“ uvidela pre The Post. „Mnoho ľudí očakáva vyššiu úroveň spokojnosti a tiež intimitu, ktorá zmierni stres v iných oblastiach ich života.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});