Addio, Gina († 95)! Legendárna herečka aj v zrelom veku zbožňovala farbu kráľov: V týchto kúskoch bola NEPREHLIADNUTEĽNÁ

V historickom meste Subiaco v strednom Taliansku sa 4.7.1927 narodila ako Luigina Lollobrigida. Svet ju neskôr poznal len pod skráteným ...

V historickom meste Subiaco v strednom Taliansku sa 4.7.1927 narodila ako Luigina Lollobrigida. Svet ju neskôr poznal len pod skráteným krstným menom - Gina.

Fotogaléria

Ako správna Talianka a filmová hviezda sa zaujímala o módu. Ani vo vyššom veku sa nevedela vzdať výrazných farieb, občas až krikľavých.

Jej favoritkou ale bola červená, ktorú obľubovala  na rôznych kúskoch svojho oblečenia a doplnkov. Od šiat, rúžu, cez topánky až po kožuch. Bola si zrejme vedomá toho, že symbolizuje lásku, erotiku a sex a zastupuje silné emócie - vášeň, aj hnev či nenávisť. A Gina bola raz taká: emotívna aj energická!  

Nie sú to povery: Vedci potvrdili, že ČERVENÁ farba má ohromný vplyv na... Zobraziť článok

Ginin jedinečný šatník si pozrite v našej fotogalérii!

Lollobrigida bola iba raz vydatá. V polovici januára 1949 sa vydala za slovinského lekára Milka Skofiča. Ich manželstvo trvalo do konca júna 1971. Zo vzťahu sa narodil syn Milko mladší.

Elizabeth Taylor
Tušíte, koľkokrát bola vydatá Elizabeth Taylor? POZOR, to číslo vyráža dych rovnako ako jej dôvody! Zobraziť článok

Venovala sa tiež maľovaniu, sochárstvu, písaniu kníh  a fotografovaniu. Neváhala podporiť ani vedu, konkrétne výskum kmeňových buniek, na ktorých prispela piatimi miliónmi dolárov z dražby svojich šperkov.

Mona Lisa 20. storočia, ako ju občas prezývali, zomrela 16.1.2023 v Ríme vo veku 95 rokov. Addio, Gina!

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});