Ponúkame vám ľahšiu verziu klasického majonézového šalátu na Vianoce. Ak si strážite kalórie, je to ideálne voľba. Okrem nižšieho obsahu kalórií je super aj na trávenie.
Ako postupovať:
1. Zemiaky v šupe vložíme do hrnca s vodou a varíme domäkka
2. Vajíčka uvaríme na tvrdo.
3. Keď sú zemiaky uvarené a vychladnuté, ošúpeme ich a cez mriežku na šalát ich pretlačíme.
4. Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
5. Vajíčka ošúpeme a tiež pretlačíme cez mriežku na šalát.
6. Jablká ošúpeme a nakrájame na menšie kocky a pridáme k zemiakom. Pokvapkáme šťavou z limetky, aby jablká nezhnedli.
7. Šalotku ošúpeme, nakrájame najemno a spolu s kukuricou pridáme do šalátu.
8. Ochutíme soľou, čiernym korením a nasekanou pažítkou.
9. Nakoniec pridáme biely jogurt zmiešaný a dijon horčicou a všetko spolu dobre premiešame.
10. Šalát necháme chvíľu odstáť a môžeme servírovať. Dozdobíme petržlenovou vňaťou.
Kalorická hodnota |
Tuky |
Sacharidy |
Bielkoviny |
Vláknina |
726 kJ 173 kcal |
6 g |
23 g |
5 g |
3 g |
Zdroj: Fitshaker.sk