Ženy z neho OMDLIEVALI: Gojko Mitić, svalnatý náčelník z "indiánok", stále hrá, športuje aj vyzerá výborne. A to má 82 rokov!

Uhrančivý pohľad, vyšportované telo a kladný hrdina dobrodružných filmov. To spoločne urobilo z obľúbeného srbsko - nemeckého herca idol ...
  • Galéria9
  • Zdroj: Instagram / @gojko_mitic_fanpage

Uhrančivý pohľad, vyšportované telo a kladný hrdina dobrodružných filmov. To spoločne urobilo z obľúbeného srbsko - nemeckého herca idol svojej doby.

Fotogaléria

Indián z Východnej Európy, ako Gojka neskôr prezývali, vyštudoval učiteľstvo telesnej výchovy v Belehrade, ktorým sa chcel živiť. Lenže ako študent si privyrábal ako štatista pri britských a talianskych filmovačkách, čo sa mu stalo osudným. Bol doslova v pravý čas na pravom mieste. 

Alain Delon
Pravá tvár Alaina Delona: Nesmelý, rezervovaný, so zlatým srdcom! Jeho život ovládla samota, týmto všetkým si prešiel Zobraziť článok

Rakúsky režisér Harald Reinl predstavil v roku 1963 sérii najúspešnejších „mayovek“ a mladý Gojko si zahral menšie úlohy vo všetkých známych indiánkách o fiktívnom čestnom náčelníkovi Vinnetuovi (Pierre Brice) a jeho odvážnom priateľovi Old Shaterhandovi (Lex Barker).

V najpopulárnejších troch dieloch dostal Mitić najväčší priestor v snímke Vinnetou - Červený gentleman (1964) ako hrdý a divoký náčelník Biely Havran. Postupne stvárnil hrdinských náčelníkov viacerých indiánskych kmeňov, ale popularitu francúzskeho herca Pierre Bricea nikdy nedosiahol. Pokračovanie na ďalšej strane.

Belmondo zostáva frajerom: Dôvody, pre ktoré odmietol Hollywood a prečo potreboval Delona Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});