Čo s ovocím kaki? Pripravte si luxusný šalát, tento sviatočný recept odporúčajú TOP kuchári

Kaki alebo persimon je pokrmom bohov. Možno práve preto sa ho ujali dvaja hviezdni šéfkuchári a vytvorili netradičný sviatočný šalát.

Kaki alebo persimon je pokrmom bohov. Možno práve preto sa ho ujali dvaja hviezdni šéfkuchári a vytvorili netradičný sviatočný šalát.

Fotogaléria

Ako na to?

1. Jablkový vinaigrette: nalejte jablkovú šťavu do panvice a zahrievajte na strednom plameni. Počas miešania prisypávajte agar-agar. Za stáleho šľahania priveďte do varu. Zmes nalejte do žiaruvzdornej nádoby a nechajte stuhnúť pri izbovej teplote.

Ostatné suroviny vložte do malej misky s vyššími stenami a spolu s jablkovou šťavou rozmixujte tyčovým mixérom, kým sa nezmení na emulziu (alebo šľahajte v mixéri).

Potraviny, ktoré bojujú proti vážnym chorobám: Takto vyzerá protizápalový jedálniček! Zobraziť článok

2. V malom hrnci rozpustite maslo, pridajte ovsené vločky a pražte na stredne vysokej teplote asi 5 minút, pričom neustále miešajte, aby sa neprilepili na panvicu. Keď je ovos upražený do zlatista, vyberte ho jemným sitkom (aby z neho stieklo maslo) a nechajte vychladnúť na kuchynskom papieri.

3. Čakanku umyjeme, rozdelíme na jednotlivé lístky a osušíme v odstredivke na šalát. Kaki alebo jablká ošúpeme ostrým nožom a nakrájame na požadovanú veľkosť. 

4. Do šalátovej misy vložte čakanku a žeruchu. Pokvapkajte jablkovým vinaigrettom a potom posypte opečenými ovsenými vločkami. Dobrú chuť!

Reese Witherspoon
Tajný recept na krásu večne mladej Reese Witherspoon: Vyše 10 rokov pije KAŽDÉ RÁNO tento drink! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});