Lekári jej diagnostikovali vzácnu poruchu spánku: Mladá mamička dokáže zaspať aj počas chôdze. Ako sa s tým vyrovnáva?

To, že si musí v práci pospať pod stolom pripisovala maximálnej únave zo života slobodnej matky samoživiteľky. Lekári to ale videli inak.

To, že si musí v práci pospať pod stolom pripisovala maximálnej únave zo života slobodnej matky samoživiteľky. Lekári to ale videli inak.

Fotogaléria

Až ako 33-ročná si Američanka Amanda Moake (43) uvedomila, že niečo s ňou nie je poriadku. Rozprávala sa s manželom v posteli, počas rozhovoru nakrátko zaspala, a potom ďalej pokračovala vo vete. Napokon konečne vyhľadala lekára. Atypickému príbehu sa venoval aj mirror.co.uk

Nepríjemný chlad sa väčšinou prejaví na nohách. 
Máte aj vy často studené ruky či nohy? V týchto prípadoch zbystrite pozornosť! Zobraziť článok

Lekári jej diagnostikovali vzácnu poruchu spánku, ktorá prichádzala aj v mnohých nevhodných situáciach – uprostred rozhovoru, v stoji alebo počas chôdze.

Amanda tvrdí, že jej neurologická idiopatická hypersomnia (narkolepsia) spôsobuje nadmernú ospalosť počas dňa, bez ohľadu na to, koľko hodín spala predošlú noc.

Máte problémy s nespavosťou? Čaje aj tabletky bokom, poznáme fantastickú metódu, ktorú musíte vyskúšať! Zobraziť článok

Sama prezradila, ako si musí každý deň zdriemnuť pod písacím stolom, pretože je veľmi unavená. „Pri hypersomnii som zistila, že mám také mikrospánky, pri ktorých zaspím, ale môže to byť len na pár sekúnd a potom som opäť hore. Ak niečo aktívne nerobím, zaspím, napríklad keď celý deň v práci sedím za stolom."

Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});