V rovnakom čase plodil deti s viacerými ženami: Oscarový Anthony Quinn mal na konte 100 filmov a 12 potomkov!

Pre svoj exotický vzhľad bol často vyberaný do úloh zločincov, tajomných cudzincov, drsných revolucionárov alebo zloduchov.

Pre svoj exotický vzhľad bol často vyberaný do úloh zločincov, tajomných cudzincov, drsných revolucionárov alebo zloduchov.

Fotogaléria

Hral napríklad Mexičana vo filme Viva Zapata (1952), obávaného vodcu Hunov – Attilu (1954), Araba po boku Omara Sharifa v Lawrencovi z Arábie (1962), neslávne známeho väzňa Barabáša (1961), talianskeho husľového génia Stradivariho však hral rovnako autenticky ako gréckeho lodného magnáta Onassisa či Zeusa vo filme Herkules.

Belmondo zostáva frajerom: Dôvody, pre ktoré odmietol Hollywood a prečo potreboval Delona Zobraziť článok

Počas svojej dlhej a plodnej kariéry nakrútil viac ako 100 filmov. Medzi jeho filmových partnerov patrilo 28 oscarových mužov a 18 žien. K jeho nezabudnuteľným filmom patria napríklad Zvonár od Matky Božej (hrá Quasimoda, 1956), Grék Zorba (1964) či Delá v Navarone (1961).

Za úlohu Eufemia Zapata (Viva Zapata) dostal v roku 1952 Oscara za vedľajšiu úlohu, aby o päť neskôr získal aj druhého v rovnakej kategórii za film Smäd po živote (hral maliara Paula Gauguina).  

Chcete vedie o jeho búrlivom súkromí? Čítajte ďalej…

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});