V rovnakom čase plodil deti s viacerými ženami: Oscarový Anthony Quinn mal na konte 100 filmov a 12 potomkov!

Pre svoj exotický vzhľad bol často vyberaný do úloh zločincov, tajomných cudzincov, drsných revolucionárov alebo zloduchov.

Pre svoj exotický vzhľad bol často vyberaný do úloh zločincov, tajomných cudzincov, drsných revolucionárov alebo zloduchov.

Fotogaléria

Po rodičoch sa v ňom miešala írska a mexická (aztécka) krv. Narodil sa v roku 1915 v meste Chihuahua ako Antonio Rudolfo Oaxaca Quinn, ale kvôli občianskej vojne v Mexiku rodina z krajiny utiekla, a vyrastal v Los Angeles.

Po predčasnej otcovej smrti následkom autonehody, musel Anthony pomáhať s rodinným rozpočtom. Pretĺkal sa ako pomocný robotník či mäsiar so snom o profesionálnom boxe.

Objavil v sebe aj hudobné a výtvarné nadanie. Kvôli štúdiu architektúry na univerzite sa potreboval zdokonaliť v angličtine, a preto sa prihlásil do hereckého kurzu. To sa mu postupne natoľko zapáčilo, že už nechcel robiť nič iné.

Dobre fyzicky stavaného, takmer 190 cm vysokého sympaťáka, režiséri vnímali ako rodáka z najrozmanitejších národov a každého z nich zahral vynikajúco. Grékov do takej miery, že ho prijali ako čestného Gréka za jeho autentický herecký výkon. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});