Celé roky si myslela, že je to iba hrčka v bruchu: Po röntgene ostali v šoku aj lekári

Nebyť nešťastného úrazu v starobe, tak by sa možno nikdy nedozvedela pravdu o svojej neplodnosti.

Nebyť nešťastného úrazu v starobe, tak by sa možno nikdy nedozvedela pravdu o svojej neplodnosti.

Fotogaléria

Pani Estela Melendez žila malom čílskom mestečku La Boca. Po jednom páde (mala 91 rokov) išla k lekárovi, ktorý jej urobili röntgen v domnienke, že má pravdepodobne nádor. Lekári však zostali v šoku, keď uvideli zábery. Neuveriteľný príbeh uverejnil aj web cnn.com.

„Lekár povedal, že mám nádor a potrebujem ho operovať," povedala babička Estela. Keď však na potvrdenie tohto výsledku objednali druhý röntgen, lekári neverili vlastným očiam.

Hrčka, na ktorú sa pozerali, nebola nádor, ale plod. Ďalšie testy ukázali, že 60 rokov mŕtvy plod vážil 4,4 kilogramu. Následkom vzácneho javu celý zvápenatel (litopédia).

Maura Higgins
Hviezdička reality šou Love Island za svoju hlúposť takmer zaplatila životom: Bolo mi tak zle, že som nevedela, čo sa deje! Zobraziť článok

Jedná sa o veľmi ojedinelý jav, ktorý je výsledkom brušného tehotenstva, typu mimomaternicového tehotenstva. Menej ako 2 % brušných tehotenstiev pripadá na jednu litopédiu.

Ak plod odumrie pred tretím mesiacom tehotenstva, telo matky môže tkanivo rozložiť. Pri pokročilejšom štádiu keď je plod už priveľký, sa na ochranu matky vytvorí ochranná bariéra a nastáva jeho zvápenatenie. V skutočnosti sú podobné prípady celé roky bez príznakov.

Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});